TimoHeinonen

Minulle tytöt on tyttöjä ja pojat on poikia tulevaisuudessakin

Opetushallitus julkaisi suosituksensa ja ohjeistuksensa kouluille ns. tasa-arvosuunnitelman käyttöönottamiseksi. Tasa-arvosuunnitelma tulee pakolliseksi kouluissa ensi vuonna ja nyt kouluissa valmistaudutaan uuteen aikaan. Opetushallituksen suosituten mukaan toimittaessa ei maamme kouluissa enää puhuttaisi tytöistä ja pojista vaan kaikkia tulisi puhutella vain etunimillä. Enää ei siis saisi puhutella lapsia joukkoina "tytöt" ja "pojat". Kuulemma kouluissa on ollut Opetushallituksen mukaan tapana jakaa lapsia tarpeettomasti tyttöjen ja poikien jonoihin jne. Nyt täytyy todeta, että ei hyvää päivää.

Meillä on voimassa tasa-arvolaki ja yhdenvertaisuuslaki ja niitä tulee noudattaa ja sen tulee riittää. Tasa-arvolaki ja yhdenvertaisuuslaki jo velvoittavat kouluja  edistämään tasa-arvoa, sukupuolten välistäkin tasa-arvoa sekä ehkäisemään eriarvoistumista. Eikö tämä riittä? Minusta riittää.

Opetushallitus on otsikoinut oman oppaansa "Tasa-arvotyö on taitolaji". Nyt tuntuu karulla tavalla että tämä on työryhmältä itseltään unohtunut. Itsekin kannatan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, mutta minulle se ei tarkoita tyttöjen ja poikien muovaamista yhteen ja samaan muottiin. Jatkossakin minusta kouluissa pitää voida olla yhteisten liikuntatuntien lisäksi myös liikuntaa vaikkapa jaolla tytöt ja pojat ja vanhojen tansseissakin on täysin tasa-arvoista, että parina tanssii jatkossakin tyttö ja poika. Saniteetitkin saa ja minusta pitää jatkossakin tarjota erikseen tytöille ja pojille. Ja minusta on aivan tasa-arvoista opettaa jatkossakin, että pojat ottavat syödessään lakin pois päästä ja hyviin tapoihin kuuluu, että pojasta mieheksi kasvettuaan mies avaa tytöstä naiseksi kasvaneelle oven jne.

Toivon, että Opetushallituksen raportti oli tarkoitus julkistaa vasta aprillipäivänä. Meidän korkeasti koulutetut ja itsenäiseenkin ajatteluun kyllä hyvin kykenevät opettajat osaavat opettaa tasa-arvoa ja noudattaa tasa-arvoa ilman tällaisiakin ohjekirjoja. Tämä naurettava yliampuva Opetushallituksen ohjeistus banalisoi koko tärkeän aiheen.

Annetaan tyttöjen olla tyttöjä ja poikien poikia huomennakin. Tuetaan jokaista kuitenkin yksilöinäkin niin kuin on tehty ennenkin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kansanedustaja taitaa olla tässä asiassa vain iltapäivälehtien varassa?
Kannattaa tutkia itse opasta, niin huomaa, että esim. mitään Iltalehden manaamia kieltoja ei ole tulossa.
http://www.oph.fi/download/173318_tasa_arvotyo_on_...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tasa-arvo on taitolaji -opas ja raportti tarjoavat vahvasti sukupuolittuneessa yhteiskunnassamme loputtomasti mahdollisuuksia lonkalta laukaisuille ja kognitiiviselle dissonanssille.

Poikia ja tyttöjä ei olla häivyttämässä eikä hävittämässä. Jokainen saa olla mitä on. Ei ole esim. perusteita jakaa tyttöjä ja poikia eri jonoihin tai ohjata heitä erilaisiin harrastuksiin tyttöyden tai poikuuden perusteella. Kuinka monessa suomalaisessa kodissa äidillä ja tyttärillä on eri ruokajonot kuin isällä ja pojilla? Kuinka monessa kodissa aktiviteetteja tarjotaan sukupuolitetusti? Todennäköisesti niitä tarjotaan lapsille tasapuolisesti ikä ja eri kehitysasteet huomioiden.

Kannattaa vetää henkeä ja perehtyä huolella. Toki ensireaktio on tunnepitoinen, mutta kannattaa kokeneena poliitikkona jättää itselleen kunniallisen perääntymisen mahdollisuus.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ihmislajilla voi olla hyvä tulevaisuus, kun pidämme arvossa perusasioita. On selvää, että sukupuolikysymyksissä edellisen 2000 vuoden aikana on ollut liioittelun makua, jota kuohujen tasoittamiseen on aihetta. Silti en kannata tasapäistämistä tai sukupuolierojen häivyttämistä, millä saattaa olla lajin tulevaisuuden kannalta hankalia seuraamuksia. Samaa mieltä kirjoittajan kanssa: pojat ovat poikia ja tytöt ovat tyttöjä:

Perusteluita blogikirjoituksessa "Attraktio ihmislajissa":
http://tarjakaltiomaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"Voidaan puhua vaikkapa osaamispoolista, jossa miespuolisella ihmisellä urbaanissa ympäristössä on omat taitonsa ja naispuolisella ihmisellä omat taitonsa. Kun näitä taitoja yhdistetään avioliitossa, syntyy pärjää perheyksikkö, jolla nyky-yhteiskunnassa on erinomaiset selviytymismahdollisuudet kasvattaa jälkeläiset pärjääviksi ja hyvin toimeentuleviksi yksilöiksi ja aikuisiksi."

Ja mitähän nämä taidot ovat Tarja Kaltiomaa? Itse olen ainakin osannut kasvattaa jälkeläiseni ihmisiksi vaikken omaa ns. perinteisiä naisihmisen taitoja. Olenko epäonnistynyt ihminen?

Niko Sillanpää

Hyvä huomio.

Kyseinen raportti on stereotyyppistä gender-feminismin kyllästämää ideologista puhuntaa kielen manipulaatiosta lähtien. Kyse ei ole "tasa-arvosta" tai "ihmisoikeuksista", vaan identiteettipolitiikasta ja identiteettipohjaisesta intressipolitiikasta.

Ylipäätään on vaikea ymmärtää, miksi oikeistohallituksen aikana ryhdytään tällaisiin uusvasemmistolaisiin identiteettipoliittisiin hankkeisiin. Näiden opetushallituksen virkamies- ym. toimijoiden tulevaisuus nykyisissä tehtävissään on arvioitava viipymättä kriittisesti uudelleen.

Kansanedustajille neuvoksi, kun vastatoimien yhteydessä epäilemättä erilaiset tahot alkavat mäikkäämään "tasa-arvosta" ja "ihmisoikeuksista", on helppo todeta, että ei jaa mäikkääjien käsitystä tasa-arvosta (joka on tulosten tasa-arvo eli tasajako) ja hyvä olo tai loukkaantumattomuus eivät ole ihmisoikeuksia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun sitä opusta katsoo, kyse näyttää olevan hyvin typistetystä ihmiskäsityksestä, jossa kaavoihin kapalointi on puettu selittelevän jargonin taakse.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä - minullekin tytöt ovat jatkossa tyttöjä, pojat poikia ja esimerkiksi transgenderit muunsukupuolisia :

http://wiki.puuteri.org//Puuteri/Transgender

Sama asia ilmenee uudistettujen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakien esitöistä. Lähinnä siis hallituksen esityksestä ko. laeiksi, mikä lienee kolmannen kauden kansanedustajalle tuttu asiakirjana :

http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2014/20140019

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö

Eiköhän jokaisen olisi syytä tutustua nyt puheena olevaan asiaan. Ilta-lehden juttu on pelkkä limbo. Totuushan ei ole mitä lehti kirjoittaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Suosittelen lämpimästi Heinoselle keskustelua opetushallituksen kanssa. Avoin ja avomielinen keskustelu on verrattomasti parempi lähtökohtia ja tavoitteita selventävä vaihtoehto kuin poliittinen jännerefleksi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kiitos että olin koulussa jo 90-luvulla ja tytöt ja pojat pistettiin eri liikunta ryhmiin.. oli mukavampi urheilla kun oli kunnon pelaajia eikä tarvinnut tanssia. Ei sillä että jokainen tyttöni huonompi jaliksessa kuin poika.. mutta suurinosa on.. :)

En ymmärrä näitä muutoksia.. en sitte millään.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jäi muuten luistelutaito koulussa oppimatta, kun en suostunut hokkareita jalkaan laittamaan ja tyttöjen ryhmään ei ollut mitään asiaa.

Ehkä nykyisin liikuntatunneilla tyttökin voi pelata lätkää tai poika nyörittää taitoluistimet jalkaansa piruetteja varten.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämähän voisi olla hienokin asia, ainakin tuon jatkuvan höoötyksen nasten alemmista palkoista samassa työssä.

Jos olisikin vain Päivi ja Pekka, niin ei tarvitsisi enää puhua miesten ja naisten palkoista.

Päivi-henkilö ja Pekka-henkilö olisivat onnellisen tasa-arvoisia.

Kyllä maailma kulkee hienoon suuntaan ja jos tämä on Suomen ongelmista suurimpia, joihin oikein kansanedustajatkin ottavat kantaa, ei meillä ole mitään hätää. Vähät veloista, työttömyydestä, sodasta, pakolaisista ym.

Kunhan Pekka ja Päivi ovat onnellisia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Olet ymmärtänyt tämän nyt ihan pieleen. Kaikissa muissa asioissa on vain Päivi-henkilö ja Pekka-henkilö, mutta palkoista ja pörssiyhtiöiden hallitusjäsenyyksistä puhuttaessa on olemassa Päivi-nainen, jota Pekka-mies sortaa.

Toimituksen poiminnat