TimoHeinonen

Miksi YLE ei voi mainita suomalaisia yrityksiä?

On hämmentävää, että Yleisradio puhuu niin Urheiluruudussa kuin muuallakin Helsinki Areenasta vaikka paikka on Hartwall Areena.  

Jääkiekon Karjala-turnaus on Ylelle aina Euro Hockey Tour. Rallin Suomen osakilpailu Neste Rally Finland ei tietenkään voi Ylellä olla Neste Ralli vaan tietenkin vain Suomen MM-ralli jne. Esimerkkejä on paljon.

Mutta Urheiluruudussa kyllä kerrotaan, että RedBull ajoi formuloissa maaliin kolmantena. Eikös sen pitäisi samalla linjalla olla vain "kolmantena maaliin ajoi energiajuoma-auto". :) Rallissakin automerkit kelpaavat oikealla nimellä mainittaviksi Ylelle. No eihän siellä Sisulla kukaan ajakaan – ainakaan siis Sisu-merkkisillä autoilla.

Ja kyllä YLE mainostaa koko ajan kansainvälisiä yhtiötä nimeltä Twitter kuten myös Instagramia ja Facebookia. Näistä jopa koko ajan lähetyksissä käytetään yhtiön virallisia logojakin. Selkeästi Ylen omien ohjeiden vastaisesti.

Ylelle kelpaa myös virolainen olutmerkki Saku. Yle Uutisissa nimittäin kerrottiin, että Haloo Helsinkin tekee paluukeikkansa Saku-Areenalla Tallinnassa. Heti uutisten perään Urheiluruudussa kuitenkin kerrottiin Jokereiden pelanneen Helsingin Areenalla. Hartwallia ei saanut jälleen mainita.

Monet muutkin pääasiassa ulkomaalaiset brändimerkit kyllä kelpaavat Ylelle. Veikkausliiga taitaa olla ainoa kotimainen brändinimi, mikä kelpaa ja mitä käytetään Ylellä surutta.

Voisiko siis Sakun, Redbullin, Twitterin, Facebookin ja Instagramin rinnalla samalla tavalla YLE "mainostaa" tai edes mainita suomalaisiakin yrityksiä kuten Neste ja suomalaisia työllistäviä yrityksiä kuten Hartwall. Suomalainen urheilu ei menesty ilman sponsoreita eikä mestaruuksia tule ilman yritysten tukea. Jos Ylelle kelpaa kansainväliset brändit niin pitäisi kelvata myös suomalaisetkin.

Tämä ei nyt siis ole painostamista eikä minun hartiat Ylen suuntaan sellaiseen edes riitä. Mutta ihmettelen kuitenkin. Kerrotko Yle Urheilun pomo Panu Pokkinen miksi näin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Olen usein ihmetellyt samaa, mutta en kovin keskittyneesti. Olisiko niin, ettei keskiarvoisen ja ujon Ylesiradion sovi suosia suomalaista.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hyviä kysymyksiä - liian hyviä. Ne sivuutetaan vaikenemalla. Hiljaisuus alkaa... nyt.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Vähän asian vierestä, mutta miksi MTV:n urheilu-uutiset ovat MTV Sport eikä MTV Urheilu. Mutta räikein esimerkki tältä saralta on K-Rauta DREAM BUILDER !!! Ihmettelen, miksi suomessa ihannoidaan niin englannin kielisiä nimiä, kuten esimerkit kertovat.

Käyttäjän vasenkoukku kuva
Pasi Laakso

Mitäs Timo Heinonen luulet, olisko Suomessa jotain oikeitakin ongelmia kansanedustajan pähkäiltäväksi? Esimerkiksi Miksi kokoomus kutsuu kurjistamista ja leikkauksia kehittämiseksi?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Mitäs Timo Heinonen luulet, olisko Suomessa jotain oikeitakin ongelmia kansanedustajan pähkäiltäväksi?"

Tässä olisi yksi ongelma,josta poliitikot vaikenevat tyystin. Miksiköhän?

Kieltolaki ja huumevalistus on täysin epäonnistunut

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229465...

Käyttäjän AnttiValtakari kuva
Antti Valtakari

Tällaista se on, vaikka tähän kirjoitukseen tullaan kuulemaan vaikka minkälaisia vähätteleviä selityksiä.
On se kumma kun suomalaista ei voida nostaa reilusti esille ja ylös.
Jatka tällä linjalla.
Täältä Tampereelta on Tohlopin saneerausetn jälkeen hurjimmat esimerkit jo vähentyneet.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Eihän urheiluruudussa saisi YLE:n mainoskieltopolitiikan johonmukaisuuden vuoksi näyttää yhtä ainoaa urheilukilpailua tai pelejä, koska kuvahan on tynnä urheilijoiden paidoissa olevia sponsoreiden mainoksia ja areenat samoin. Puhumattakaan suorista urheilulähetyksistä.

Suomi tekee sairaaksi !

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Nyt kun mainitsit niin aika jännä homma.. Joku voisi selvittää asiaa?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

YLE:ssä on niin oikeamielistä porukkaa, että ehkä näin halutaan varmistaa, ettei suomalaisten nimien mainitsemisesta tule syytöksiä kotiinpäin vetämisestä. Ulkomaiset yritysnimet voi varmaan mainita siksi, että meidän on maksettava velkaa. En tiedä, kenelle ja miksi, mutta niinhän kehitysapuakin perusteellaan.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Yleisestikin Suomessa on vallassa asenne, että on hienoa että suuressa maailmassa asiat ovat vapaita - kunhan niitä ei missään tapauksessa tuoda Suomeen!

Toimituksen poiminnat