Kaikki heikennykset yrittäjyyteen tulee vain Keskustan hyväksymänä

Keskustan neuvotteluasema Säätytalolla vahvistuu päivä päivältä. Tämän tietää myös SDP:n Antti Rinne ja erityisen hyvin keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Sipilä onkin hyvällä tavalla antanut varoituksen merkkejä demareiden suuntaan ja pehmittänyt näin Rinnettä hyväksymään paljon muutakin kuin vain jo tunnusteluvaiheessa alkuaan sovitun ja luvatun 18 maakunnan hallintomallin ja uuden maakuntaveron.

 

Kaupunkipuolue Vihreät tulevatkin Säätytalolta ulos vielä maakuntahallinto kaulassaan ja on siinä demareillakin selittämistä äänestäjilleen, kun neljä vuotta parjattu maakuntahallinto onkin nyt se autuaaksi tekevä uudistus Suomessa lisättynä ehkä vain pääkaupungin erityisasemalla ja lisäverolla. Ja keskusta saa maakunnista vielä, kuin märkänä rättinä pelkkien sote-alueiden nimiin vannoneiden demareiden tuella, monialaiset maakuntahallinnon (maku) läänitykset. Keskusta pelasi tässä ässät hihastaan heti tunnusteluvaiheessa ja Rinne luuli, että se riittää, mutta mitä vielä.

 

Keskustan neuvotteluasema on niin vahva, että halutessaan he pystyvät Juha Sipilän ja Antti Kaikkosen johdolla estämään itseasiassa kaikki heikennykset yrittäjävähennykseen ja myös kaikki veronkiristykset yrittäjille ja yrityksille. Myös palkansaajien ja eläkeläisten verotuksen kiristykset keskusta pystyy halutessaan estämään. Tämän myös Keskusta tietää ja myös sen, että tämän mahdollisuuden takia kaikkia mm. yrittäjiä kohtaavat heikennykset ovatpa ne sitten veronkiristyksiä, yrittäjävähennyksen muutoksia tai muita heikennyksiä menevät yksi yhteen keskustan piikkiin. Halutessaan, kun keskusta pystyy ne kaikki estämään nyt Säätytalolla.

 

Keskustan kannattaakin pitää tiukasti kiinni kaikista kymmenestä kynnyskysymyksestään, sillä demareiden on pakko taipua niihin. Demareilla ei nimittäin ole muuta mahdollisuutta kuin Keskustan tukipuolueeksi ostamalla saada hallitusta kasaan, missä mukana olisi vihervasemmisto mukaan lukien vasemmistoliitto.

 

Keskustan kenttä ja piirijohtajat, jotka lopulta päättävät kelpaako Sipilän ja Kaikkosen neuvottelema hallitusohjelma keskustalle hallitukseen lähtemiseksi viestittivätkin jo, että piiruakaan ei kymmenestä kynnyskysymyksestä saa, voi, eikä pidä antaa hallitusneuvotteluissa periksi. Keskustan piirijohtajat nostivat vielä erityisesti Sipilän hallituksen hyvän taloudenpidon esille todeten, että talouskysymykset ovat sellaiset, joissa pitää näkyä myös alkavalla vaalikaudella, että keskusta pystyy jatkamaan vastuullista taloudenpitoa.

 

Myös maatalouteen keskustan on helppo nyt vaatia lisää rahaa. Keskusta saa kotimaiselle maataloudelle ja ruuantuotannolle hallitusneuvotteluista juuri sen mitä haluavat. Demareiden on tähänkin taivuttava ja nyt näemme, mikä on keskustan aito tahto ja halu. Keskustan kentän viesti olikin tömäkkä: ”Maatalouden ja koko Suomen alueellisen kehittämisen tarve on ihan selvä. Siitä ei voida tinkiä.” Demarit antavat periksi, jos vain keskusta aidosti haluaa maaseutua ja ruuantuotantoa nyt puolustaa.

 

Juha Sipilä alleviivasikin neuvotteluiden aikana keskustan eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen, että ”kaikenlaisia tietoja ja huhuja on liikkeellä, mutta yhdestäkään kynnyskysymyksestä keskusta ei voi perääntyä.”

 

Keskusta saakin näin vedätettyä Rinteeltä vielä paljon ja nyt vielä lisää. Vasemmistoliitto on hipihiljaa ja hyväksyy kaiken sillä heidän mustan Audin takapenkki on yksin keskustan varassa.

 

Metsähakkuiden lisääminen ja Kemin suuret sellutehdasinvestoinnit ovat Vihreille tiukka paikka, mutta nekin keskusta saa halutessaan hallitusohjelmaan ja totta kai blokkaa kuin mansikkana kakusta Demareiden ja SAK:n veroesityksestä pois pelto- ja metsämaan verotuksen. Rinne luuli sen täkyn riittävän keskustalle, mutta ei tietenkään riitä sillä se oli niin kovin läpinäkyvää SAK-Demareiden vero-ohjelmassa.

 

Keskusta on nyt siis paljon vartijana. Hyviä linjauksia ja onnistumisia tulemme kyllä kiittelemään, mutta periksi antamisesta vihervasemmistolle, ette tule helpolla selviämään.

 

Tsemppiä keskusta Säätytalolle!

 

Timo Heinonen

Kansanedustaja (kok.)

 

TimoHeinonen
Kokoomus Loppi

Kirjoittaja on Kokoomuksen eduskuntaryhmän neljännen kauden kansanedustaja. Valtion liikuntaneuvoston jäsen. Seuraa myös päivittäistä blogia osoitteessa http://www.timoheinonen.fi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu