TimoHeinonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattityövoiman puute

Suomeen muuttavien Kela-tukia helpotetaan

"Hallituksen viime syksynä valmistelema lakimuutos Suomeen saapuvien työntekijöiden Kela-tuista astuu voimaan huhtikuun alussa.

Jatkossa työntekijöiltä ei enää vaadita neljän kuukauden työsuhdetta Kela-tukien saamiseksi. Myöskin työsuhteessa tehdyt viikkotuntimäärät pudotetaan laista pois.

Kela-tukien ainoana edellytyksenä on, että työntekijän palkka on vähintään 696,60 euroa kuukaudessa.

Käsityöammattien alentunut arvostus

Kädentaitojen ammattilaisten arvostus on kärsinyt viime vuosikymmeninä inflaation. Kaikki mitä ihmiset tekevät menee firman piikkiin, ja osaavat ihmiset ohitetaan täydellisesti. Esimerkiksi rakennustyömailla komeilevat urakoitsijoiden suuret plakaatit, mutta itse työn tekijöistä ei kerrota yhtään mitään.

Pienyritysten todellinen työllistämisen este

En todellakaan tiedä kuinka kauaksi todellisesta maailmasta nykyinen hallitus on karannut, mutta pienyrityksen, eikä kovin monen muunkaan yrityksen suurin työllistämisen este ei ole työntekijän irtisanominen. Suurin este palkkaamiselle on ettei sopivia työntekijöitä löydy.

Pakolaiset ei pelasta syrjäseutuja

Matti Tiilikainen esittää että (Karjalainen 12.8) turvapaikan saaneet tulisi sijoittaa syrjäseuduille antamaan kaivattua elinvoimaa. Ajatus on lainvastainen, sillä Suomessa jokainen voi valita asuinpaikkansa itse. Kirjoituksesta tulee mieleen, ketä tässä halutaan auttaa: Hädänalaisia vai sittenkin itseämme?

Työttömyyden pääasialliset syyt Suomessa

Työttömyyden tärkeimmät syyt Suomessa ovat ikärasismi sekä köyhyys, joka estää lähtemisen työnhakuun ja ammattityövoiman puuttuminen.

Viimeaikaiset hallituksen toimet osoittavat, että siellä ei juuri nähdä, MITEN köyhiä Suomessa on todella paljon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä