TimoHeinonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan arvostus

Onko meillä politiikassa "parveke- ja etusormijohtajia"?

 

"Räväkästi nimetyssä ”Pelolla johtaminen on perseestä” -kirjassa stategiajohtaja Tuomo Meretniemi on tutustunut kauhujohtajiin haastattelemalla ihmisiä ja keräämällä kertomuksia kehnoista pomoista. Kissconsulting-konsulttiyrityksen strategiajohtajan lisäksi kirjan kirjoittajia ovat Maarika Maury ja Jaana Tuomila.

Tuomo Meretniemi kertoo, että työntekijöiden tarinat pelottavista pomoista ovat joskus jopa tragikoomisia.

Eduskunnan päätöksenteko lyhytnäköistä ja vastuunkannotonta

Harvoin olen olen ollut jokseenkin samaa mieltä keskustalaisen kansanedustajan kanssa eduskunnan toiminnasta, mutta nyt annan täydet pisteet neljännen kauden kansanedustaja Tapani Töllille (kesk) hänen arvostellessaan eduskunnan työskentelytapoja.  

Kiuruttaminen - poliittisen jarrutuksen häijyin muoto

Eduskunnan sote-valiokunnan puheenjohtajan Krista Kiurun (sd.) toiminta valiokuntansa kokousten vetäjänä on herättänyt monenlaisia kommentteja, joiden yhteinen nimittäjä on poikkeuksellisuus. Se, että valiokunta piti parikin kokousta melkein pelkästään oman aikatalunsa sorvaamiseen, alkaa olla jo huippua suomalaisessa eduskuntapolitiikassa.

Sirkka-Liisa Anttila puhuu asiaa


”Jos me emme itse esiinny arvokkaasti, on turha odottaa muidenkaan työtämme arvostavan.”

”Eivät ihmiset ole äänestäneet meitä riitelemään tai olemaan kiinni toistemme niskavilloissa. Totta kai politiikkaan kuuluvat erilaiset mielipiteet, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen ja sättiminen eivät”, Anttila jyrähtää.

Anttilan mielestä keskusteluista on kadonnut paikoin myös arvokkuus ja keskinäinen kunnioitus. Hän ei halua kuitenkaan yksilöidä ketään nimeltä.

Nyt Kärkkäisen Veikko on vihainen

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta päätyi tiistaina esittämään, että eduskunta hylkäisi kansalaisaloitteen työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi. Näin eduskunta lähes varmasti myös myöhemmin päättää.

Vaikka lopputulos oli tämmöisenä odotettavissakin, esityksen antaminen miltei ”huitaisemalla” suututtaa. Kaikessa uskottiin asiantuntijoita, joilla lähes kaikilla oli oma lehmä ojassa, sidoksia eläkevakuutusyhtiöihin tai muuhun työeläkejärjestelmän toimijaan.

Valtion velka lähenee vauhdilla 100 miljardin rajaa

Tilastot

Ilmeisesti vuoden kuluttua Suomen valtion velka ylittää 100 miljardin rajan. Järkyttävää!

Jotenkin tulee sellainen tunne, että päättäjämme ovat joko luovuttaneet, tai sitten kykenemättömiä ratkaisemaan ongelmaa.

Suomen uusi luokkajako

Nyky-Suomessa on myös oma luokkajakonsa, mutta siitä ei vain puhuta. Ihmisten annetaan olettaa, että kaikki ovat lain ja yhteiskunnan silmissä tasa-arvoisia, mutta näin ei suinkaan ole. Käyn siksi tässä yhteiskunnan eri luokat ja niiden tuntomerkit läpi. Mihin luokkaan itse kuulut?

Päätyyn asti

  Ergo. Päättäjältä vaaditaan tänään samaa särmää, kuin jääkiekon finaalin tuomareilta.Harvassa on. Huutokuoron yllyttäjiä sitten riittääkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä