TimoHeinonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituspuolueet

Äänestäjien harhautustalkoot

Puhu sitä, tee tätä. Näin se tuppaa joskus politiikassa menemään. Hyvä ja selvääkin selvempi esimerkki tästä on kokoomuslaisen kansanedustaja Timo Heinosen menettely perintöveroaloitetta käsiteltäessä. Eduskunnassa lämpimästi perintöveron poistamista kannattanut Heinonen vastusti valiokunnassa asiaa koskevan aloitteen ottamista käsittelyyn. Heinosen kannalla oli enemmistö valiokunnan jäsenistä, ja näin yli 50 000 aloitteen allekirjoittanutta saivat todeta tulleensa mielipiteineen nollatuksi.

Kokoomus ja muut hallituspuolueet?

Runsas viikko sitten Yle julkaisi tuoreimman mielipidetutkimuksen puolueiden kannatuksesta ajatellen eduskuntavaaleja.

http://yle.fi/uutiset/3-9604997

Sen mukaan Kokoomus on tempaissut kuntavaalien jälkeen selkeän kaulan kilpailijapuolueisiin nähden. Tätä sitten asiantuntijat ovat koettaneet selittää parhaan taitonsa mukaan.

Olemeko valtiovallasta ajatumassa puoluevaltaan?

Suomessa on hallitus ja erityisesti yksi hallituspuolue, jonka jouluinen tehtävä on päästää eroon kolmesta tuhannesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista ihmisistä. Tuon päämäärän eteen, noita ihmisiä pitää perustuslainvastaisesti kohdella toisin kuin muita yhteiskunnan jäseniä.

Sosiaalihuollon heikkeneminen ei hallituspuolueita huoleta

Alma Median kuntavaalien kannatuskyselyn yhteydessä kysyttiin myös mielipiteitä kuntalaisten huolenaiheista. Silmiinpistävää oli, että hallituspuolueiden kannattajissa oli kaikista vähiten niitä, jotka pelkäsivät sosiaalihuollon heikkenemistä. Perussuomalaisten joukossa se oli jopa tulevien kuntavaalien pienin huolenaihe, kun vain 7 prosenttia oli siitä huolissaan. Oppositiopuolueista suurin huoli on Vasemmistoliitolla, 37 prosentin osuudella.

Hallituspuolueiden paineet - galluptulos?

Ylen politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen ennusti eilen julkaistun Ylen puolue-gallupin aiheuttavan paineita hallituspuolueiden sisällä kuntavaalien lähestyessä. Hänen mukaansa hallituspuolueet pohtivat kesäkokouksissaan sitä, miksi Keskusta lihoo ja sen hallituskumppanit laihtuvat?

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_paineet_hallituksen_sisalla_kasvavat/908...

Sipilän hallitus pian yksivuotias - nyt on aika jakaa risut ja ruusut

Ensi sunnuntaina juhlitaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) potrean hallituksen yksivuotissynttäreitä, ja bileet tulevat olemaan sen mukaiset. Juhlimaan on kutsuttu kaikki kynnelle kykenevät, mutta rahvasta siellä tuskin tullaan näkemään. Jäätyäni ilman kutsua, katsoin parhaaksi seurata tilannetta etäältä käsin, ja jakaa hallitukselle heidän ansaitsemansa risut ja ruusut. Jokainen voi pohtia omalla tahollaan sitä, kumpaan kategoriaan alapuolella esitetyt kohdat menevät.

Saksan hallituspuolueiden kannatus jyrkässä alamäessä

Saksassa järjestetään seuraavat liittopäivävaalit runsaan vuoden kuluttua syksyllä 2017.  Viimeisten mielipidemittauksen tulokset ennakoivat suuria muutoksia liittopäivien kokoonpanoon. EU-, euro- ja maahanmuuttovastainen AfD hurja saama hurja suosion kasvu  painaa hallituspuolueiden, ns. suuren koalition (CDU/CSU ja SPD), kannatusta.

Kokoomus oikeassa sote-alueiden lukumäärästä

Asiantuntijalausuntojen perusteella sote-alueiden enimmäismäärä voi olla 12. Jos määrä on suurempi, palvelujen sujuvuutta ja tasoa ei ilmeisesti voida taata. Myös pitkän aikavälin rakenteellisen kustannussäästön eli kestävyysvajeen umpeen kuromisen kerrotaan vaarantuvan.

Kahdeksan konkreettista keinoani kehittää Keskustan Opiskelijaliittoa

 

Keskustan Opiskelijaliitto, osastot ja jäsenistömme ansaitsevat puheenjohtajan, jolla on rautainen kokemus järjestötoiminnasta. Olen toiminut KOL:n liittohallituksen lisäksi myös kahden muun valtakunnallisen järjestön liittohallituksissa. Olen päässyt mukaan Vaasan Keskustaopiskelijoihin, jossa tiivillä porukalla teimme räjähdysmäisen nousun, vaalivoiton ja onnistuneen sukupolvenvaihdoksen osastossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä