TimoHeinonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsin armeija

Ruotsin Aurora 17- ja Venäjän Zapad-17-sotaharjoitukset ottavat mittaa syksyllä

Tämän hetken Itämeren ympäristön turvallisuustilanteen pohjimmainen ydin voidaan kiteyttää muutamaan virkkeeseen:

Natoon kuuluvat kolme Baltian maata ovat sotilaallisesti irrallaan muista Nato-maista. Jotta Nato voisi turvata Baltian maiden turvallisuuden, se tarvitsee Natoon kuulumattomien Suomen ja ennen kaikkea Ruotsin apua. Suomen apu ei ole niin välttämätöntä, mutta Ruotsin apu on ehdotonta.

Ruotsi julkaisi uuden turvallisuusstrategiansa, mikä muuttuu?

Ruotsi julkaisi tänään 8.1.2017 noin klo 18.00 Suomen aikaa uunituoreen turvallisuusstrategiansa, kun pääministeri Stefan Löfven oli pitänyt Sälenin turvallisuuskonferenssissa puheensa otsikolla ”Gemenensam säkerhet i en ny tid” (”Yhteistä turvallisuutta uudessa ajassa”). Julkaistu turvallisuusstrategia käsittelee Ruotsin kokonaisturvallisuutta, sekä sisäisiä että ulkoisia turvallisuustekijöitä.

Ruotsalaiset haluavat pysyä Naton ulkopuolella – osa 2

(Ruotsissa media |1 ja tutkimukset yrittävät vahvasti kääntää kansakunnan päätä, joka sanoo – pysymme liittoutumattomina. Miksi? Siksi, että Ruotsi on harjoittanut Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa – eivät ole joutuneet sotimaan yli 200 vuoteen) - link

 

Medialinkkejä – lähinnä Yle ja HS

1.

”Ruotsi voi olla sodassa parin vuoden kuluttua”

Tuskin on selvitty Ruotsin jokavuotisista puolustuspoliittisista ”tunturipäivistä” Sälenissä, kun Ruotsissa taas tapahtuu.  Ensi viikon keskiviikkona ja torstaina 3.-4.2.2016 järjestetään Pohjois-Ruotsin Bodenissa Ruotsin puolustusvoimien Markstridsdagarna 2016 –tapahtuma.  Päiville kokoontuu länsinaapurimme puolustusvoimien maavoimien väkeä mutta mukana on myös muita viranomaisia, jotka ovat vastuussa armeijan kehittämisestä.  Teemana tällä kertaa ovat vaikuttavuus, suojaus ja talvitaistelukyky.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä