TimoHeinonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Taloyhtiöt

Tietämättömiä taloyhtiöiden hallituksia on liian helppo rahastaa

Taloyhtiöiden isännöintiyritysten pitäisi panostaa enemmän hallitusten osaamisen kehittämiseen.

Mitä jos taloyhtiössä ei ole tietoa eikä tietämystä, mitä taloyhtiön hallituksen vastuulle kuuluu ja mikä on isännöitsijän tehtävä?

Verotuksessamme ei ole järkeä ja oikeudenmukaisuutta

Sijoitusasunnon lainan korot voi vähentää 100% verotuksesta, mutta jos asut asunnossa itse, voit vähentää 65% ja vähenevästi joka vuosi. (korjatkaa tarkat luvut jos haluatte)

Okei, se on sijoitus, eli 100% vähennys. Mutta jos ostan UPM:n osakkeita velaksi, voin vähentää nyt vain 25%* lainan koroista verotuksessa. Mikä idea tässä nyt on? Eikö näiden pitäisi olla ekvivalenttisia sijoituksia? Syrjitäänkö tässä toista sijoitusmuotoa toisen kustannuksella? Kyllä. (*Saa 100% vähentää verotettavasta tulosta)

Tuhlataanko sinunkin taloyhtiösi omaisuutta?

Taloyhtiöiden joka vuotinen osakaskousten rumba lähestyy. Tärkeitä päätöksiä tehdään, ja rahankäyttöä mietitään. Monessa taloyhtiöissä onkin sekä korjaus- että rahavelkaa, sillä talon kunnossapito on kallista. Osa taloyhtiöistä on silti paremmassa asemassa kuin toiset; taloyhtiö saattaa omistaa esim liikehuoneistoja kivijalassa, joista yhtiön kassaan valuu mukavasti vuokratuloja. Jos liiketilat sijaitsevat vielä hyvillä paikoilla, saattaa vuokratulo olla merkittävä. Myös vielä myymättömät huoneistot ovat hyvä pesämuna.

Taloyhtiöiden energiaremontteja vauhditetaan lakialoitteella

Jätin tänään lakialoitteen taloyhtiöiden energiaremonttien vauhdittamiseksi. Lakialoitteen allekirjoitti 19 kansanedustajaa. Tämä on ensimmäinen lakialoitteeni ja tuntui myös hienolta, että sen taakse lähti heti edustajia monesta puolueesta. Lakialoitteessa ehdotetaan, että nykyinen kotitalousvähennys laajennetaan koskemaan taloyhtiöiden tekemiä energiatehokkuutta parantavia ja hajautettua uusiutuvaa energiantuotantoa tukevia hankkeita.

Uusiutuvan energian pientuotanto - aurinkoenergia

ljkh oljh oiu oiu hloiu hlouh loihjl jihljk hljh lkjh

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä