TimoHeinonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Komissaari

Komissaarin kytkökset

Uuden komissaarin valinta on edessä, ja tulevana pääministeripuolueena Sdp:llä on henkilövalinnassa keskeisin rooli. Sdp on korostanut arvopohjaansa ja voisi nyt näyttää oikean luontonsa. Tähän asti katetta arvopohjapuheille on ollut - sanotaanko - hentoisesti.

Nimispekuloinneissa esillä on ollut MEPin paikkansa uusinut Miapetra Kumpula-Natri (Sdp). Tulevan komissaarin päätettävänä tulee oletettavasti olemaan yhdessä muiden komission jäsenten kanssa mm. Euroopan unionin rajavalvontaan liittyvät kysymykset ja suhtautuminen turvapaikanhakijamääriin.

Urpilainen tai Haatainen Suomen EU-komissaariksi

EU-vaalien jälkeen vaihtuu myös Suomen EU-komissaari. Jyrki Katainen väistyy, ja tille valitaan joku demari. Näin siksi, että Suomessa puolueet ovat sopineet, että komissaarin saa nimetä eduskunnan suurin puolue/pääministeripuolue.

Tähän saakka kaikki Suomen EU-komissaarit (Liikanen, Rehn ja Katainen) ovat olleet miehiä, joten jo tasa-arvonkin vuoksi on nyt naisen vuoro. Lisäksi SDP:ssä löytyy liuta päteviä naisia tähän hommaan, joten naisen paikka on juuri nyt eikä joskus.

Eurokriisi jatkuu - Kreikan kolmas tukipaketti tulossa

Eurokriisiä on hoidettu tukipakettien avulla ja aiempi linja näyttää jatkuvan kun Jyrki Katainen valittiin talouskomissaariksi. Katainen on ollut erittäin kiivaasti ajamassa eurooppalaisten pankkien pelastamista siirtämällä kriisimaiden valtionvelkaa yksityisiltä pankeilta eurooppalaisten veronmaksajien vastuulle.

Katainen taitaa musta huumorin

Yle Uutiset kertoo, että "Euroopan parlamentti kuuli Kataista maanantaina. Tuolloin ex-pääministeri korosti taitojaan neuvottelijana ja kompromissien tekijänä. Hän myös korosti työllistämisen tärkeyttä."

Komissaarinvaali

Suomen komissaarista on puhuttu erilaisissa asiayhteyksissä pitkin kevättä. Valintaa on esitetty sopupelinä, kokoomuksen päätöksenä, kisana ja minä milloinkin. Miksei komissaarista voisi järjestää vaalia?

Hyväksytty demokratiavaje

Kysymys kaikille, mutta eritoten meppiehdokkaille. Miten on mahdollista, että jo nyt voidaan periaatteessa taata Suomen hallituksesta eroavalle pääministerille yksi varma komissaarin paikka, jos ei parempata paikkaa Jyrki Kataiselle löydy?

Komissaarin salkkua ei voida ennustaa, mutta voidaan laskea, yksi plus yksi on Kataisen varma paikka komissaarina, jos muuta parempaa pestiä ei satu tyrkylle.

Eurovaalivoitosta lisäpainoa Kataisen EU-salkulle

Jyrki Katainen siirtyy elämässään ja yhteisten asioiden hoitamisessa eteenpäin, seuraavaan vaiheeseen. Hyvä niin.

Kokoomuksen onnistuminen toukokuun eurovaaleissa edistäisi todennäköisesti Suomen ja Kataisen toiveita saada mahdollisimman painava EU-salkku, kenties jopa kaksi salkkua!

Katainen on näet kymmenen puoluejohtavuotensa jälkeen erittäin tunnettu ja suosittu henkilö europarlamentin suurimmassa poliittisessa ryhmässä, EPP:ssä, johon kokoomus kuuluu.

Suomen arvokuolema ja ministerien luottoluokitus

Vaalien kynnyksellä Olli Rehn myöntelee jo tehtyjä virheitä eurokriisin sammuttamisessa, purematta kuitenkaan syöttävää kättä. Kritiikki ei kohdistu EU komissioon, vaan kohteena on itse kriisin revähtäminen käsiin. Rehn puolustaa toteutettua linjaa jossa "parannetaan potilas". Akatemiaprofessori Tuorin mielestä sosiaaliset oikeudet ovat kuitenkin jääneet auttamattomasti taloudellisen päätöksenteon jalkoihin.

Timo Soinista EU komissaari!

Perussuomalaisten puoluekokouksessa puheenjohtaja Timo Soini antoi lupauksen puolueen jäsenistölle olla asettumasta EU vaaleissa ehdokkaaksi ja keskittyvän Suomen asioihin.

Puolueen jäsenistö uskoo, että Timo Soinista tulee seuraava pääministeri ja kansamme johtaja.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että perussuomalaisten suurin vihollinen ja kilpailija Suomen Keskusta on saamassa pääministerin paikan ja Juha Sipilä on seuraava Suomen pääministeri.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä